Over Maasheggenkids

MaasheggenKids wil de Maasheggen nog toegankelijker maken voor kinderen. Want in dit prachtige gebied is van alles te ontdekken en beleven! Om ervoor te zorgen dat je gemakkelijk kunt vinden wat allemaal, is er dit platform MaasheggenKids.nl: dé plek waar alle activiteiten voor kinderen in de Maasheggen overzichtelijk samenkomen.

Op zondag 10 maart 2024 werd MaasheggenKids feestelijk gelanceerd tijdens het 18e NK Maasheggenvlechten met onder meer een leuke en leerzame MaasheggenKids Ontdekkingstocht langs tal van activiteiten die op het evenemententerrein plaatsvonden.

Oudste van Nederland
De Maasheggen in het Brabantse Land van Cuijk vormen het oudste cultuurlandschap van Nederland. De heggen, weides, drinkpoelen en oude knotbomen zijn heel mooi om te zien en zorgen voor een fijn leefgebied voor veel verschillende soorten planten en dieren. De heggen hebben nog steeds een functie: ze houden vee binnen en roofdieren buiten. Er is geen ander gebied in Europa waar natuur, landschap, economie en cultuur zo lang en zichtbaar met elkaar verbonden zijn. Niet voor niets heeft De Maasheggen als enige gebied in Nederland, de status van UNESCO Man & Biosphere gekregen.

Activiteiten
Je kunt zoveel leuke dingen doen in de Maasheggen. Van IVN-activiteiten tot schoolprojecten en van een gezinsroute tot geocaching. Heb jij een activiteit voor vermelding op MaasheggenKids.nl? Dan ontvangen we graag de juiste informatie en een afbeelding via onderstaand contactformulier.

Organisatie
MaasheggenKids is een initiatief van het programmateam Maasheggen Unesco, bedoeld om jongeren te laten ontdekken wat De Maasheggen zo bijzonder maakt. Dit initiatief is tot stand gekomen in samenwerking met Gemeente Land van Cuijk, IVN, Stichting Landschapsbeheer Boxmeer, Staatsbosbeheer, Waterschap Aa en Maas, Brabants Landschap en Vereniging Nederlands Cultuurlandschap. Maasheggenkids wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit Regio Deal Noordoost Brabant, waarin regio, provincie en rijk samenwerken met bedrijven en kennisinstellingen om de leefbaarheid en brede welvaart in Noordoost-Brabant te bevorderen. 

Contact opnemen

Over Maasheggenkids
zoom icon
Over Maasheggenkids
zoom icon
Over Maasheggenkids
zoom icon
Over Maasheggenkids
zoom icon